Ako na tradičné fánky??

27. června 2013 v 11:55 | SiSka |  Ako na to?
Čo potrebuješ?
  • 30 g cukru
  • 40 g kvasníc
  • 300 g hladkej múky
  • 50 ml mlieka
  • 40 g masla
  • 100-150 ml kyslej smotany
  • 2 žĺtky
  • 5 lyžíc rumu
  • soľ
  • masť alebo olej na vyprážanie
  • práškový a vanilkový cukor na obaľovanie
Postup
Všetky suroviny spolu zmiešaj a vypracuj hladké cesto. Prikry ho utierkou a nechaj vykysnúť. Potom cesto znova vypracuj a na pomúčenej doske rozvaľkaj. Pokrájaj na obdĺžniky alebo kosoštvorce, ktoré v strede 2krát narež. Nechaj ich ešte dobre nakysnúť a vypraž v rozpálenom tuku alebo oleji do zlata. Usmažené fánky nechaj odkvapkať a obaľ ich v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Moje vylepšeníčko:
Fánky mi prídu ako niečo veľmi podobné so španielskou špecialitkou churros.. má to síce iný tvar, ale chutí to skoro rovnako. Fánky tak isto ako aj churros sa najviac hodia s kávičkou, či mliekom.. A tiež ich môžte namáčať do horúcej čokolády.
Takto, pre zaujímavosť vyzerajú churros.
Prajem DOBRÚ CHUŤ!! :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Si tu? Klikni!

Klik!

Komentáře

1 Natally ;) Natally ;) | Web | 27. června 2013 v 15:12 | Reagovat

vyzerá to super, ale ja som na varenie úplny antitalent :D inak ďakujem a originál je určite lepší :D :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama